top of page
1663086494657.jpg

ESTANISLAO CHAPEL

Leg. Fysioterapeut

Kontakta mig: 0703-08 19 69

Estanislao (Stanis) Chapel är legitimerad fysioterapeut med MSc utbildning inom fysioterapi inriktad mot långvarig smärta.

Som fysioterapeut hjälper jag dig att förebygga, hantera och rehabilitera från dina besvär i muskler och leder. Det gör jag genom min erfarenhet i den fysioterapeutiska processen med undersökning, bedömning, behandling och utvärdering av dina behandlingsresultat.

Hos mig träffar du en person som strävar efter att bemöta dig med respekt, empati och medkänsla.

Har du ont i rygg, nacke, höfter och andra leder samt muskler i kroppen erbjuder jag dig behandlingsmetoder som:

- Mekanisk Diagnostik och Terapi (MDT/McKenzie) steg A och B, en väldig effektiv metod för behandling av besvär i muskler och leder.

-Strukturerade rehabiliteringsprogram med metoder utvecklade av dr. Stuart McGill för behandling av ryggsmärta.

-Basal kroppskännedom

-Akupunktur och TENS brukar jag använda om de behövs som tilläggsmetoder för smärtlindring.

I min verktygsarsenal ingår att skapa och anpassa tränings- och aktivtetsprogram efter dina fysiska och psykosociala resurser samt mål i livet. Behandlingsmodellen kallas ACTive Rehab och har utvecklats av dr. Graciela Rovner, PhD i Rehabiliteringsmedicin. Modellen är grundad på psykologiska processer inom Acceptance Commitment Therapy (ACT).

I dagsläget håller han på sin specialistutbildning inom smärta och smärtrehabilitering. Det innebär en hel del studier och ett forskningsprojekt med syfte att bidra till att utveckla smärtvården i Stockholm. Förutom privatpraktik är jag en anställd som fysioterapeut på Smärtmottagningen på Södertälje Sjukhus.

Observera att jag är privatpraktiserande fysioterapeut inte är ansluten till Region Stockholm (tidigare Landstinget) och därför erbjuder jag varken deras patientavgiftstaxa eller frikort.

bottom of page